USAR BELGIUM
DICA-DIR
HomeNews and eventsGeneral informationBestand DownloadenGastenboekBeeldgalerijForum
Home
Het Detachement voor interventie bij rampen in het buitenland (DICa-DIR) wordt ingeschakeld bij de internationale B-FAST operaties (Belgian First Aid & Support Team). De leden van het detachement behoren tot de operationele eenheden van de Civiele Bescherming of tot de brandweer.
Deze site zal zich voornamelijk richten op de gebeurtenissen van het usar detachement

Ze zijn onder meer verantwoordelijk voor de opsporing, de lokalisatie en de redding van personen die onder het puin bedolven bij instortingen, aardbevingen, ontploffingen en terreinverschuivingen.Het USAR-team, gespecialiseerd in het opsporen en redden van personen in stedelijke omgevingen, heeft op 27 mei 2010 een kwaliteitslabel van de Verenigde Naties behaald.

Om te voldoen aan de internationale normen en om de Belgische expertise van de experten van B-FAST, die met name in Haïti zijn opgetreden, te bevestigen werd een oefening in reële omstandigheden georganiseerd. Via de IEC-procedure (INSARAG External Classification) van de Verenigde Naties kon het team zo een kwaliteitslabel behalenHomeNews and eventsGeneral informationBestand DownloadenGastenboekBeeldgalerijForum